Binnenplaats leidt me in de komende maanden naar drie heel fijne festivals, waarvoor je nu al kaartjes kunt kopen. In de meeste gevallen is het goedkoper om dat van tevoren te doen.

Zaterdag 28 oktober in Utrecht: Geestdrift Festival
‘Geestdrift Festival is een intiem festival in de Utrechtse binnenstad waar betekenisgeving, schoonheid en sociale thema’s samenkomen en gevierd worden’, meldt de website. John Caputo verzorgt zowel de openingslezing als een programma rondom zijn boek Hoping against hope. Dat is eigenlijk al genoeg reden om een kaartje te kopen, maar ook de rest van het programma is fijn. Ik lees uit Binnenplaats.

Een kaartje voor Geestdrift koop je hier.

Vrijdag 24 en zaterdag 25 november in Leeuwarden: Explore The North

‘Explore the North benut de binnenstad van Leeuwarden als podium voor schrijvers, muzikanten, dansers en acteurs uit alle windstreken. Dwaal tijdens dit winterse weekend door een spinnenweb van steegjes en literatuur, van kerkjes en muziek. Ontdek hoe de Noorderlijke stad zich toont aan dromers en denkers.’ Een heerlijk programma met veel niet te missen deelnemers. Ghayath Almadhoun, Tjitske Jansen, DAAU, Baloji, Lisa Hannigan, Simone Atanga Bekono, Marije Langelaar, en dan noem ik nog maar fractie. Ik lees in een programma op vrijdag met muziek van het vermaarde improduo Boi Akih.

Een kaartje voor Explore The North koop je hier.

Donderdag 18 t/m zondag 21 januari in Den Haag: Winternachten

Op Winternachten komen ‘schrijvers uit de hele wereld (…) samen en gaan voor en met hun publiek in gesprek over hun werk en over ontwikkelingen in de wereld.’ Het volledige programma van dit legendarische festival is nog niet bekend, maar de website vermeldt alvast Marjolein van Heemstra, Maarten van der Graaff, Moshin Hamid, Anne Vegter en alweer Ghayath Almadhoun. Ik lees op de openingsavond samen met Boi Akih, en zal ook op andere dagen deelnemen.

Een kaartje voor Winternachten koop je hier.