top of page
wereld_edited.jpg

DE MOOISTE GEDICHTEN VAN DE WERELD

Dit was een leuk boek om aan mee te werken. Ter gelegenheid van het 50-jarig bestaan van het festival Poetry International in Rotterdam, gaf Uitgeverij Podium een boek uit met daarin 50 gedichten uit het archief van het festival. Die 50 gedichten van buitenlandse dichters werden gekozen door 50 Nederlandstalige dichters. Voor mij een kans om het gedicht 'Erectiele matrix' van de Canadese dichter Christopher Dewdney te kiezen, een gedicht dat van grote invloed is geweest op mijn eigen gedicht 'Theologie van de stoel'. Ik hoorde Dewdney het ooit lezen in de documentaire Poetry In Motion van Ron Mann, en sindsdien wilde ik een gedicht schrijven waarvan alle zinnen met het woord 'omdat' begonnen.

Meer info hier.

hoopvol.jpg

Hopeloos hoopvol, Belijdenissen van een postmoderne pelgrim

John D. Caputo

Binnenplaats heeft een motto van John D. Caputo, de postmoderne Amerikaanse religiefilosoof, radiaal theoloog, die samen met Richard Kearney en Robert Bosnak belangrijk is geweest voor mijn poëzie. Toevallig was Uitgeverij Skandalon bezig met een vertaling van Hoping against hope, en ze vroegen mij voor die vertaling een nawoord te schrijven. Dat werd na veel geworstel een essay waar ik boven verwachting trots op ben. Te vinden dus in dit fantastische boek van een van mijn lievelingsdenkers.

cover_weg-van-damascus_hr_3.600x600.jpg

Weg van Damascus. Gedichten.

Ghayath Almadhoun

Ik schreef het nawoord voor dit Nederlandstalige debuut van de Syrisch/Palestijnse dichter Ghayath Almadhoun. Ik ontmoette hem voor het eerst bij de eerste editie van het festival Read My World, waar ik destijds in de redactie zat. Almadhoun is een briljante dichter en een fijn mens, en ik zou zeggen dat je leven niet compleet is als je zijn werk niet gelezen hebt.

Boek 1
Boek 2
Book no.3
bottom of page