top of page

Overzicht van de muzikale samenwerkingen die ik ben aangegaan. 

Muziek 1
boiakih.jpeg

Met Boi Akih

Boi Akih, bestaande uit zangeres Monica Akihary en gitarist Niels Brouwers, is een unieke formatie die over de hele wereld muziek maakt snijvlak van wereld, jazz en improvisatie. Altijd de grenzen opzoekend, van genres, van instrumenten, van stemmen. En van taal, want Akihary zingt onder andere in het Haruku, een bijna verdwenen taal uit de Molukken. Sinds eind 2014 werken we af en toe samen, en speelden we op de festivals Poetry International, Read My World en Explore The North en avondvullende voorstellingen in De Roode Bioscoop en Leeszaal Rotterdam West. Bekijk hieronder filmpjes van enkele optredens. 

Slotavond Poetry International 2018:

Winternachten 2018 opening, eerste set:

Winternachten 2018 opening, tweede set:

Fragmenten Leeszaal Rotterdam West:

Muziek 2
Musica-Sacra-2019-300x234.jpg

Met Willie Arets

Voor het festival Musica Sacra Maastricht 2019 werd ik gevraagd een gedicht te schrijven op het festivalthema van dat jaar: bidden/smeken. Dit gedicht werd als aanleiding genomen voor een compositie door Willie Arets, die als conservatorium-student de klas van Vykintas Baltakas had gevolgd. Arets componeerde 'smekende', een stuk voor twee saxofoons en twee stemmen (een bariton en een sopraan). Tijdens het festival werd 'smekende' uitgevoerd in de Basiliek van Sint Servaas door Caroline von Estorff (sopraan), Joshua Franken (bariton), Marta Yébenes Hidalgo (saxofoon) en Astrid Boekel (saxofoon).

 

Hieronder kun je het gedicht lezen, en luisteren naar een opname van de uitvoering. Die uitvoering was fantastisch, de opname is een beetje provisorisch (de stemmen vallen wat naar de achtergrond). Wil je het stuk écht goed horen, organiseer dan een uitvoering! De partituur is beschikbaar.

smekende.jpg

En ook...

  • Op het muziekfestival Music & Poetry in Amsterdam las ik mijn vertalingen van de dichter en Jezuïet Gerard Manley Hopkins voor, terwijl pianist Keiko Shichijo de Six Dances van componist en Jezuïet Komitas Vardapet bracht (koop hier de fantastische CD).

  • Op datzelfde festival las ik uit Binnenplaats voor met het Rembrandt Frerichs Trio.

  • Ik werkte veel samen met componist, pianist en dichter Samuel Vriezen, bijvoorbeeld als 'spreker' in zijn tekstuele performatieve composities of in de groep Jackson Mac Low Band. Ook gaf ik in Wassenaar een lezing over mystiek, gebed, poëzie en politiek, met Vriezens compositie Within Fourths/Within Fifths (koop hier de fantastische CD) als centraal punt in de overweging.

  • Tijdens de VSB Poëzieprijs-tournee maakte de singer/songwriter Irene Wiersma een liedje van een gedicht uit de reeks 'Binnenplaats'.

Muziek 3
bottom of page